Studentklänningarna...

Studentklänningarna kom med posten idag. Gillar tvåan ganska mycket men den var så genomskinlig att hela BHn syns. Ettan var supersöt och så hade den tjockare tyg över brösten så att ingen BH syns. Så det blir nog den. :)


Studentklänning

81 dagar kvar till den dag hela studielivet förberett för; dagen då hela framtiden skall kastas i ansiktet på mig och det enda jag har att värja mig med är 12 år av studier. Jag har givetvis förberett noga inför den dagen genom att handla snygga klänningar som kommer att klä mig väl i solskenet på flaket. För vi vet alla att det enda sättet att rädda sig själv är att göra det bästa av situationen (och jag har trots allt sökt både jobb och utbildning). Eftersom jag inte vill riskera att stå på flaket iförd en klänning som inte var hälften så snygg som på bilden och därmed känna mig missnöjd och förlora en stor bit av min stora dag har jag garderat mig genom att köpa två olika klänningar. Så dessa blev det:



De bör komma någon dag i veckan och jag längtar efter att få prova dem och se vilken jag vill bära på studentdagen. Jag längtar även tills studentmössan kommer. Sedan fattas bara smycken. Kan ju inte ha balörhängena eftersom de är gigantiska. Vill ha något lite mindre när jag hoppar omkring på studentdagen. Skall bli något silvrigt för att matcha mössan (jag valde silver och inte guld, silver är helt enkelt snyggare, speciellt ihop med vitt). Två dagar i livet: balen och studenten, då man måste vara vackrast och lyckligast i hela världen. Kanske kommer ingen annan chans.

En vild afton med mousserande kapse pracht i rimliga mängder för att hedra och minnas de underbaraste dagarna. Observera att jag skrev minnas. Att vara redlöst berusad på balen eller studenten är ett slöseri av de viktigaste dagarna i livet.

Jag har längtat så efter detta. Det var så nära att jag varken fick gå på bal eller ta studenten. Nu är jag nära, så fruktansvärt nära, men jag tar inte ut segern i förskott. Jag njuter inte av någonting jag ännu inte har. Jag gråter mellan raderna av nervositet och lycka. Jag har chansen i handen, får inte kasta bort den. Så nära nu!


Ny matta

På lördag fyller Pontus år, så på söndag skall han ha kalas. När jag sedan ringde min syster för att meddela detta var hon på väg till knalleland, vilket jag också var, så vi träffades där för att shoppa lite tillsammans. Jag letade efter ett tillbehör till Pontus present. Väl där visade det sig att hon köpt en inflyttningspresent som hon hade med sig... Det var den snygga tegel-mattan från H&M som jag tittat på ett tag! Wohooo! :D


Vart tog hon vägen?

Var har jag varit? kanske ni undrar... Ja, lite jag med faktiskt.

Jag har under sista läsåret varit med och startat ett UF-företag som tillverkar och säljer barnkläder, som projektarbete ungefär. Detta företag har jag jobbat med senaste veckan. Vi stod bland annat på mässa två heldagar under veckan. Mina fötter höll på att dö av smärta efteråt. Jag har varit helt slutkörd och varken orkat tänka eller skriva.

Utöver detta är det bara två månader (och någon vecka) kvar till balen. Jag har tagit hål i öronen för att kunna ha örhängen. Jag är supernålrädd så det var en stor skräck. Jag har piercat mig nio gånger men det är lika otäckt varje gång. Jag är så stolt över mig själv som vågade till sist.

Jag har handlat balklänning. Den har jag ingen bild på. Dessutom har jag skaffat smycken till balen. Jag lånade ett halsband av min mormor. (Jag visste inte att mormödrar hade sådana smycken, trodde bara de hade pärlor och bärnsten ungefär). Sedan shoppade jag ett par gigantiska matchande örhängen!
Bild på smyckena:



Så mitt i student/bal/söka-jobb-och-utbildning/plugga klart/bli snygg/hinna leva lite-stressen så blir det inte så mycket bloggande. Det kommer nog dyka upp något inlägg då och då, men senare när jag har mer tid blir det mer på riktigt igen! :)


Ny soffa på plats.

Har haft fullt upp hela veckan vilket inneburit fransk middag i onsdags (sniglar, vin, lamm, mer vin, fransk musik och så vidare), utekväll i torsdags (vi skulle ta en öl men folk i baren var givmilda), köp av balklänning i fredags och vild fest, hämtning av soffa i lördags (som dessutom var bakisdag nummer ett) och magsjuka på söndagen (kanske var det kroppens sätt att säga att det inte är okej med alkohol så många dagar i rad, eller så var det någonting jag ätit)...  Idag är jag i full gång igen och förgiftar mig med både koffein och tobak trots gårdagens smärtor och plågsamheter.

Så franska kvällen i skolan var trevlig. Tanken var att hela franskagruppen skulle samlas i skolans restaurang och äta fransk middag och prata franska. Detta blev dock inte riktigt som planerat eftersom ingen kom förutom jag och franskaläraren. Inte för att det gjorde så mycket. Utan minderåriga där kunde man ju ta ett glas vin (eller tre) till maten, vilket var ett plus. En fransk måltid är liksom inte komplett utan vin.

Läraren och jag satt och småpratade och det var en ganska trevlig och mysig kväll. Jag hade såklart bestämt mig för att gå in för temat ordentligt och se riktigt fransk ut. Jag hade på mig min svarta spetsklänning från monki, ett par svarta overknee, svarta lackpumps, farmors (tror jag) vita basker och mammas paris-sjal som jag köpte till henne i Paris.
Någon slags avancerad tvinnad och flätad håruppsättning gjorde jag också för att se fransk och häftig ut även när baskern åkte av. Dessutom invigde jag min kuverväska som jag fick på ICA MAXI.


(den bästa bilden jag har är såklart tagen mot en smutsig spegel)



Här är soffan på plats hursomhelst och jag tycker att det blev superfint! Igår när jag var sjuk låg jag i sängen och tittade på soffan och på hur snygg den var. Det kändes jättebra (förutom att jag var sjuk, det kändes inte så jättebra).

(på den här bilden ser man även de nya snygga gardinerna som vi fick av min moster)



snyggt kort och gott! tycker att den matchar bra med min egenhändigt handmålade tavla (konstverk kort och gott!) jag var ambitiös nog att pyssla ihop när vi flyttade in. :)

Ursäkta inaktiviteten. Det kan gå så ibland när saker inte går som man tänkt sig och nu går lägenheten i första hand. Här måste STÄDAS. Tanken var att vi skulle ha gjort det igår men då var jag ju sjuk. Min pojkvän var barmhärtig (eller lat?) nog att inte springa omkring med dammsugaren när jag låg och var sjuk. Det var rätt skönt att det var tyst och lugnt så jag kunde sova bort det värsta.

RSS 2.0