Veckans shopping

Idag fyllde min brors flickvän 26 år så vi var där och grattade henne. Innan dess hade vi köpt två sånhär snygga bakverksdoftljus till henne. Supersnygga och luktar dessutom jättegott, utom precis när man tänder dem för då luktar de amaretto vilket inte är min stora favorit i världen. Såklart var vi tvungna att även köpa två till oss själva. supermysiga.






Eftersom vi bor rätt så nära skolan investerade vi även i två termosmuggar från seveneleven. Färgen och trycket är kanske inte värsta grejen men jag gillar formen på dem. De är sköna att hålla i handen. Nu kan vi dessutom ta en kopp kaffe på vägen till skolan istället för att kasta i oss kaffet och springa hemifrån. Mycket bekvämare! Dessutom är det ju superbra för om vi vill ha mer kaffe på seveneleven så har vi typ 25% eller något sådant på kaffe där om vi vill ha det i muggen. Plus att man slipper en såndär klen och värdelös pappersmugg (som för mig oftast slutar med trasig mugg och brännhett kaffe på låren).





Sedan var det ju bokrea i veckan. Jag har alltid läst mycket böcker, speciellt i min barndom, och älskat dem. Det har varit JK Rowling, Maria Hede, Terry Brooks, Maria Hede, Terry Pratchet, Valérie Valère, Stephen King och mängder av annat... Men det slog mig att jag förmodligen aldrig köpt en bok i hela mitt liv. Jag tror inte det var förrän jag stod utanför kassan med boken i handen som det slog mig, faktiskt. Jag har kanske köpt mitt livs första bok! (Alla andra har jag lånat på biblioteket och fått!)










Idag på kvällen blev det barbeque-kväll. Hela lägenheten var rökfylld och brandvarnaren gick igång två gånger. Men hamburgarna blev goda i alla fall.
(min pojkvän tyckte att hamburgarna behövde MYCKET olja och ugnen trodde att den var en rökmaskin och att oljan var rökvätska).
Så nu står alla våra krukväxter och ljusstakar på köksbordet för att vi var tvungna att öppna alla fönster och tömma lägenheten på rök så att brandvarnaren inte skulle tjuta mer... haha...

Varsågod och sitt?

Sittplatser... snygga fräscha fåtöljer. Jag älskar dem! Färgerna svart och vitt blir såklart färgerna jag faller för då det är dessa färger rummet är inrett i. Jag har en enorm kärlek för runda stolar och fåtöljer. Planerar att köpa några inom en snar framtid faktiskt. Dessa finns dock inte med på bilden. Däremot finns några andra fåtöljer att dreggla över.



Hängande längst upp har vi "bubblan". En transparant, rund stol som hängs från taket. Lite som en gunga kanske. Jag hade älskat att ha en sådan, eller två, eller kanske en i varje rum... 8995 kr kostar den på 24sevenliving.se och det är kanske inte ett pris jag har att lägga på en fåtölj just nu, speciellt inte en som jag antagligen inte får hänga upp i vår hyreslägenhet. men oh... så snygg!

Sedan har vi "åskbollen". Supersnygg och superkänd och finns både här och var i lite olika men ändå liknande varianter. Vissa är mer äggformade andra mer runda. Den på bilden finns också på 24sevenliving där den kostar 9495 kr. Den hade kanske inte matchat så snyggt i mitt vardagsrum men jag har alltid älskat den typen av stolar och jag tror att det är från dessa som kärleken till runda fåtöljer vaknat. Den är oerhört snygg!

Fåtöljen underst till vänster finns på 24sevenliving för 4695 kr där den heter "Barcelona". Samma fåtölj fast med namnet "trend" finns på chilli för 3490 kr. Det finns även matchande fotpall och soffa till dessa. Supersnyggt! Den är även oerhört bekväm har jag märkt när jag provsuttit den i butik. Den ser lite hård ut men dynan är tjock och mjuk nog för att rädda upp det.

Den stora runda tingesten som knappt liknar en fåtölj är DOONUT. Den kostar 3000 Euro och är lite för stor för att platsa i mitt vardagsrum, men hade jag haft ett stort hus med mycket plats så hade min plånbok kanske velat avstå den absurda summan pengar som denna vackra munkfåtölj skall kosta.

Lägenhetsönskelista

Ett hem är ett ständigt pågående projekt som aldrig blir helt klart. Man hittar alltid nya saker man vill ha och saker som behöver bytas ut. Hemmet är ett uttryck för vardagens kreativitet och för de boendes personlighet.

Saker som vi hade gillat till lägenheten är följande:

Voodoo knivställ i rött hade gjort sig superfint i vårt kök! Har längtat efter den länge men den är alltid slut i rött överallt. Kanske tur för min plånbok.


Häftig stationsklocka från JYSK. Skulle kanske vara snygg i hallen, eller köket, eller var den nog skulle vara snygg. Hade jag vetat var jag skulle göra av den hade den nog redan varit hämtad och upphängd.


Blodbad duschdraperi... Egentligen är det pojkvännen mer än någon annan som gillar detta. Men jag tycker också det är snyggt och häftigt. och fräscht. en enkel detalj. inget krimskrams och konstigheter.
 

Binbin supersnygg papperskorg!


Väggljusstakar med sugpropp (att fästa på badrumsväggen) och glashållare till badkarskanten vore inte helt fel heller.

energizer

Min klass har lektion men jag har inte lektion med klassen på fredag. Istället brukar jag ha lektion med tvåorna och tvåorna är på APU. Detta betyder alltså att jag går in till min lärare och säger "jag är här" så säger han någonting i stil med "jaha vad bra" och sedan gör jag vad jag vill. Just nu innebär det uppgifterna jag har kvar i Svenska C. "retorikens grunder" och "uppgift debattartikel".


Soffa har vi funderat på länge och noga. Malmö-soffan kommer omöjligt att få plats. I så fall måste vi ha ett mindre bord, och har vi ett mindre bord kan vi inte äta i vardagsrummet. Dessutom är jag rätt fäst vid mitt bord. Dessutom så matchar Malmö-soffan inte med de där fåtöljerna. Om vi flyttar till en tvåa i framtiden kanske det blir en större och mer soft soffa. Nu blir det den designfulla fuskskinnsoffan.

Så snart skall jag redovisa min reklamkampanj om "Pulse energy" som är ett projekt vi gjort i skolan under den senaste tiden. Jag är lite nervös men inte fullt så nervös som jag är inför "retorikens grunder".

Idag skall vi nog åka och köpa soffan eller be dem lägga undan den eller hur man gör för vi vill köpa den nu men hämta den på söndag för erbjudandet gäller bara tills imorgon och imorgon blir det liiiiite tight... Hoppas att det inte regnar hela söndagen för då måste vi ha en täckt kärra och det är svårare att fixa. Lyckligtvis har min storebror lovat att han kan hjälpa till att köra hem soffan. Weooow...

Imorgon skall vi hem till min storebror och hans flickvän för hon fyller tjugosex (tror jag?). Jag som tyckte att vi alldeles nyss var på hennes tjugoårskalas. Det lär ju ha varit sex år sedan i så fall.



next best superstar

Kanske skulle berätta lite om vem jag är.



Annie, nitton år (spritmyndig till sommaren, då skall jag köpa en flaska körsbärsvin bara för att jag kan!), avslutar till sommaren gymnasiet (IT-Media).
Konstnär skulle jag säga att jag är. Jag gillar att skapa snygga saker, vare sig det är rörande texter, snygga rum, avancerade frisyrer eller häftiga outfits.
Självständig, kreativ och kärleksfull skulle jag välja om jag måste beskriva mig själv med tre ord. Det måste jag givetvis inte, men det kan vara kul ändå.

Valet av bild var ganska klockrent då detta är den välkända kallt-kaffe-minen. Den beskriver nog mig som person ganska väl. Jag stressar omkring med så mycket i tankarna att min fulla kopp kaffe allt som oftast har hunnit kallna. Detta är alltså om jag inte innan dess hunnit slarva bort den. Min mest sagda fras (till och med före "okej") är "var är mitt glas?" sägs det och det kanske stämmer.

När det kommer till musik gillar jag elektronisk musik (främst åt synth-electronica-hållet) även om rock och pop också kan vara tilltalande. Några egentliga favoritband eller favoritartister vet jag inte direkt om jag har. Jag gillar oftast specifika låtar av många olika band och artister och är inte mycket av en fangirl ändå. Band jag gillar många låtar av eller lyssnar mycket på är: Alice in videland, Cardigans, Kent, Slagsmålsklubben, Daft punk och Catatonia i helt random ordning. Jag är även ganska svag för piano i låtar men det rör ju sig om låtar och inte om artister. Egentligen är det väl mest knasigt att man sorterar musiksmak efter artister då en del band och artister bara gör en eller två eller tre bra låtar...

Jag bor ihop med min pojkvän i vår 44 kvadratmeter stora lägenhet. Det är vår första lägenhet men vi bor här fulla av kärlek till varandra och till lägenheten. Lägenheten är perfekt: stort kök, balkong och badkar. Minus på de blå tapeterna som vi inte hunnit byta ännu. Pojkvännen... han är också rätt perfekt, lång, snygg, mörkt hår, snygga stil, perfekt fotomodell (en sådan är dessutom alltid bra att ha med sig om man ändå har kameran med sig).

Kommentarfunktionen finns såklart om du vill ställa några som helst frågor för någon komplett karta över min personlighet och mitt liv tror jag inte att jag kan få plats med i ett inlägg i alla fall. :)





Soffkaos!

Funderar fortfarande på soffa. Var på chilli och kollade idag där vi även såg en annan soffa. Erbjudandet gäller bara tills på lördag och då är vi inte ens hemma så vi har tills imorgon på oss att bestämma oss. Så vi har alltså följande soffor att fundera över:



Soffa 1 ("Bondi"): Svart fuskskinn. Ungefär lika bekväm som IKEAs KLIPPAN (vilket inte är så fantastiskt mycket), minst lika snygg, och fantastiskt mycket mer möjligheter (inga höga armstöd i vägen, lite större, plats för mer folk, kan fällas ut till dubbelsäng). Vi kan köpa den direkt för den kostar bara 1990 kr.

Soffa 2 ("Malmö"): Gråsvart tyg (alltså inte rödbrunt som på bilden). Verkar mycket bekvämare. Större (kanske för stor, jag vet inte). Låga armstöd med påfällbara brickor där man kan ställa glaset. Mycket mjukare. Men i så fall måste vi spara i några månader (den kostar istället 6990 kr). Den är också supersnygg och ser nog lite exklusivare ut.



Soffa 1 matchar med de två fåtöljer jag tänkt köpa (typ runda snurrfåtöljer i läder) medan soffa 2 ju inte gör det. Känner mig så förvirrad. Skall det vara en soffa som är skön och ser skön ut eller ett unikt konstverk där kanske komforten får lida en liten smula? Vill helst byta nu och då är ju den första soffan bäst för den har vi råd med nu med en gång. KLIPPAN är verkligen inte skön.

soffa?

Som tidigare nämnt har vi en vit KLIPPAN tvåsitssoffa från IKEA och visst, den är skitsnygg men den är inte särskilt bekväm att sitta i, för att inte tala om den totala omöjligheten att ligga i den. Man vill ju kunna ligga tillsammans i soffan och se en film och det är ju totalt omöjligt i KLIPPAN.



Istället funderar vi på att köpa följande soffa från chilli:

Den är riktigt snygg på bild men är den lika snygg i verkligheten? Hur är det med komforten? Är den bekväm eller vore det ett nedköp? Den ser lite hård ut. Enda sättet att veta är väl egentligen att åka och prova den.

Det jag vet är bra med den är att det är en bäddsoffa. Den kan alltså fällas ned och användas som gästsäng när vi får besök. Smidigt, och vi slipper plocka fram och blåsa upp luftmadrassen. (alternativt kan man ha TVÅ övernattningsgäster varav en i soffan och en på luftmadrassen, eller fyra om folk sover två och två då bägge i bredd duger som dubbelsäng).

En spontan tvekan ligger i att soffan inte har några armstöd att hänga filtarna över. Det ser väl fult ut om man bara lägger dem på den. Vart gör man av dem?

Den är billig. Inte värt-att-chansa-billig utan snarare oj-vad-är-fel-?-billig. Men oh så snygg... kan man ha tur? kan den vara värd pengarna och vara bättre än den ack så snygga men ack så obekväma KLIPPAN?

Bild på soffan när den är nedfälld som "säng":

måste och borde

Måste:
- få diskmaskinen inkopplad
- få upp lamporna

(hade jag vetat hur jag skulle göra hade det varit fixat för länge sedan...)

Bör:
 - mönsterskära kakeldekoren och sätta upp (måste bara välja vad jag vill ha för form på den)
 - köpa den där mattan (H&M HOMEs tegelmatta, supersnygg!)
- byta handdukar i badrummet (vi har trots allt fått hela nya nu)

Vill:
- köpa ny soffa (hittade en supersnygg i svart skinn som såg bekväm ut)
- tapetsera om (fast helst vill jag att det skall vara färdiggjort)

Black & White

Vårt vardagsrum är ganska svartvitt om man bortser från de fula ljusblå tapeterna. (De var där när vi flyttade in men vi skall tapetsera om till en varm färg när vi har tid och råd).

Här har vi en vit KLIPPAN soffa från IKEA:



Klippan är en mer än mycket snygg soffa. Dessvärre är den ganska obekväm. Man kan inte ligga i den och se en film för armstöden är löjligt höga, och till skillnad från andra tvåsittsoffor, där man kan klämma in upp till fyra personer om man vill, är Klippan strängt och stadigt en soffa för maximalt två personer. Två personer som sitter rakt i ryggen utan att luta sig åt något håll. Men den är ju snygg i alla fall.

En bedårande vit BILBAO-hylla/rumsavdelare från JYSK:

BILBAO-hyllan är den snyggaste och bästa möbeln i vår lägenhet tror jag. Den gör så att det känns som att vi har både ett sovrum och ett vardagsrum och det känns superbra. BILBAO är inte en hylla jag skulle välja att ställa mot väggen, för den gör ett rum så snyggt och användbart om man ställer den ut ifrån väggen istället för längs med väggen. Den ger ett rum mycket mer djup och man liksom utnyttjar ytan bättre. Det känns superbra. Dessutom har man någonstans att ställa alla de där sakerna som annars inte hade haft någonstans att stå. Kassettbanden behöver inte ligga gömda i en kartong i botten av garderoben. Man kan visa upp sina grejer och ändå få det att se snyggt ut och inte rörigt.


En 1:20-säng med dessa vita sängmedar:


Bordet är ett svart glasbord med en svart löpare av hjärtkonturer och ett svart ljusfat med sand och snäckor från Holland.
Bakom soffan har vi hängt upp nio canvasdukar som tillsammans bildar en tavla. Jag har målat dessa själv, på frihand, efter eget motiv, och är rätt nöjd.

Bild för att illustrera:

RSS 2.0