Je sais pas

Je sais les hivers, je sais le froid, mais la vie sans toi, je sais pas...

Sitter på golvet i min(!) lägenhet (det är väl bara en tidsfråga innan kontraktet är fixat) och tar en liten paus. Har varit på Eagle Riders (Motorcykelklubb) Knalleträffen (miniatyrfestival) och fotograferat och egentligen är det en hel dag kvar men jag är utmattad och drabbades dessutom av en sådan oerhörd hemlängtan. Jag har bara sovit i min egen säng två gånger den här veckan. Så de senaste dagarna har varit tidigt upp och sent i säng och alkohol från morgon till kväll. Det har varit spännande, trevligt och hänt mycket men just nu tänker jag inte ens sätta mig och försöka sammanfatta det. Det får hända senare.

I tisdags flyttade Pontus ut. Vi bråkade om en tvättid som blev mer och han tog sina grejer och stack. Jag har nog aldrig blivit så sårad i hela mitt liv. Jag älskar verkligen den pojken och han gjorde mig något fruktansvärt lyckligt men jag kunde inte hindra honom, jag kunde inte mer än att be honom stanna och det gjorde jag men han hade redan bestämt sig. Han älskar inte mig. och det gör ont, för aldrig tidigare har jag älskat någon mer än vad jag älskade och älskar honom. Men det har ju inte varit helt bra. Det blir inte det när två personer lever tätt inpå varandra i en liten etta och varken jobbar eller pluggar utan bara går hemma hela dagarna utan ekonomiska möjligheter att hitta på någonting. Då går man och stör sig på varandra för ingenting och man vet varken ut eller in för hur skulle man kunna stå ut med varandra när man inte ens står ut med sig själva? Han sade aldrig hur han kände. Kanske lyssnade jag inte heller. Kanske försökte jag fly från min egen verklighet så mycket att jag glömde bort den jag älskade allra mest, utom på nätterna när han låg tätt intill mig och hans brännheta hud fick mig att tina och känna mig alldeles varm inombords trots att jag var så kall.

Sitter hemma i min egen lägenhet, men vad är egentligen ett hem utan den man älskar? Är det fortfarande mer än bara en bostad? Ja, det är det nog.

Och med gråten i halsen börjar jag gå framåt med ostadiga steg. Jag är inte redo för världen ännu, känner mig trasig, oreparabel, men jag samlar styrka och energi och det går åtminstone framåt. Jag är trots allt en mycket självständig flicka och jag vet hur man klarar sig själv: köket har aldrig varit så rent som nu; allt, precis allt, diskade jag, solrosorna är omplanterade, vardagsrummet är städat, inga soppåsar ligger i hallen och väntar på att tas ut för det är redan gjort, det är ordning, det är kosmos! Faktum är att jag hellre lever i ett kaos med den jag älskar än i perfektion alldeles ensam, men jag lever hellre ensam med allt i ordning än ensam med allt som ett enda kaos. och jag måste gå framåt, grunda för min egen värld, städa bort allting som fortsätter göra mig illa och bereda plats för allt som får mig att känna mig stark och självständig och inte så övergiven.

Men ännu står hans köksbord kvar i mitt kök och gör ont, det påminner mig om att jag för mindre än en vecka sedan bodde tillsammans med en pojke jag älskade så fruktansvärt mycket att jag inte ens kunde uttrycka det, och ännu hänger hans morgonrock på kroken bredvid sängen. Han är så närvarande i sin frånvaro att det gör ont, så jag städar tills allt är jag igen, vill inte spilla mer tid på ett brustet hjärta. Kommer han inte hem kan han inte vara kvar.

Webbredaktör 120 hp

Webbredaktör 120 hp innefattar följande kurser:

År 1 (60 hp)
Webbkommunikation: innehåll och design 7,5 hp
Fotografiska bilder: för webb och tryck 7,5 hp
Textproduktion I 7,5 hp
Tekniker för webbdesign 7,5 hp
Content Management 7,5 hp
Databaskonstruktion 7,5 hp
Dynamiska webbapplikationer 7,5 hp
Formgivning och layout 7,5 hp

År 2 (60 hp)
Informationsjuridik 7,5 hp
Formgivning av webbsidor 7,5 hp
Grafisk produktion: för webb och tryck 7,5 hp
Strategisk kurs 7,5 hp
Textproduktion II : för webben 7,5 hp
Teknisk utveckling 7,5 hp
Projektuppgift 15 hp

Varje kurs kräver minst 5 böcker. JAG KOMMER ATT BLI PANK! :(
Lyckligtvis kostar mitt bibliotekskort endast 200 kr jämfört med de tusenlappar det skulle kosta att köpa böckerna istället.
Längtar efter Databaskonstruktionen och Dynamiska webbapplikationer... Resten verkar lite väl basic för att vara högskolestudier, men överraskningar kan ju också vara kul. Vad vet högskolan som internet inte vet? Jag dör av nyfikenhet! Vad har högskolan för oerhörda kunskaper som inte kan nås av oss vanliga dödliga? Vad gör det med oss som gör att vi helt plötsligt blir kvalificerade för arbetslivet?

Lustigt nog har jag fått två brev från Instutionen för data- och affärsvetenskap... Lustigt därför att det är där IT-tekniker-programmet finns och Pontus fick inget brev. Lustigt därför att programmet jag kommit in på ligger under Institutionen biblioteks- och informationsvetenskap. Det måste röra sig om de där två småkurserna jag sökte... Men varför fick inte Pontus något brev? De som sökt program kanske får sina brev senare... Jag har ju inte fått mitt från bibliotekshögskolan ännu.

Idag har jag sytt om en klänning "från tantig till lite fräck" enligt Pontus. Kortade ned den från lite-över-knälång till "musikant"-kort. Kändes vettigt att använda symaskinen som står här. Bytte skärp på klänningen också. Från tantigt snöre till trendigt korsett-midje-skärp (praktiskt för då upplevs den inte lika kort).

Annars har jag inte gjort något vettigt. Har virus på datorn, någonting som dök upp när Pontus laddade ned massa program och grejer och hade i usb-minnen och konstigheter (inte sagt att det har ett direkt samband, det följde bara efter varandra liksom) och nu vill den öppna IE hela tiden. Panda hittade inte viruset, Avast hittade massa virus som togs bort men just detta viruset som hela tiden genererar trojanska hästar (enligt avast) finns fortfarande kvar. IE är AVINSTALLERAT men startas alltså upp ÄNDÅ. Oerhört frustrerande!

Annars? Knalleträffen om mindre än en vecka, besök från Holland inom kort, högskola om en allt för snar framtid om jag inte får jobb, lägenhet om en inte tillräckligt snar framtid om vi inte får jobb... Och idag är förmodligen första dagen på hela veckan som vi inte dricker alkohol - fredagskvällen! dundunduuuun! lite smått vansinnigt!

Imorgon skall jag ut och röra på mig och om det här vädret tänker fortsätta tar jag cykeln ner till solariet.




kreativitet och baileys TILL kaffet (inte i kaffet).

Har ägnat senaste två dagarna till att planera för min nya hemsida, och det är då tänkt att bloggen skall stryka med lite lätt i the winds of change så att säga. Tänker inte avslöja för mycket ifall jag fegar ur eller tröttnar, men om allt går som jag vill kommer det att bli awesome.

Springer omkring och fixar och packar inför Göteborgsresan idag. Tanken var att jag skulle köpa löshår för att göra dreads men tror allvarligt talat inte att jag orkar fixa det under de 9 kvarvarande dagarna så jag kanske hoppar det. Men Göteborg blir det oavsett.

Lite Baileys till kaffet för att stå ut med folkmassorna i Göteborg, eller bara för att det är alldeles sanslöst gott (alla borde få fri tillgång till baileys faktiskt). Har hört att det bara kommer dåliga band till Göteborgskalaset men det är ett bra tag tills dess, kanske skall ställa mig på gatorna i göteborg idag och skrika "MER BRA MUSIK" skämt åsido. :)

Häromdagen köpte vi typ fem paket tvättmedel. Det inkluderade ett paket vittvätt och ett med äppeldoft (eller någonting sådant, minns faktiskt inte exakt vad det var men det var inte standard iaf). Rosenblad skippade vi. Är trots allt allergisk mot rosor. ;)

sounds of the... va? nej!

Jag är inget stort fan av Depeche Mode men jag har några album och singlar och gillar musiken skarpt. De har sitt eget sound och har satt ett stort märke i synthvärlden. Depeche Mode är en stor del av synthvärlden. Alla som gillar synth har hört Depeche och många som inte gillar synth har hört dem ändå.
Deras melodiska synthmusik tillsammans med Daves och Martins mäktiga röster.

Deras senaste album? Sounds of the universe? Ohgud, vilken besvikelse. Någon slags kombination mellan radiopop, wannabeemopopulär gitarrmusik och så en liten skvätt av någonting som liknar rester av det som en gång var depeche mode. Whyyyyyyy? Poäng? sisådär ett av fem? och det var ett snällt betyg så tacka mig!
Inte ett spår av det melodiska i till exempel "some great reward" eller det brötiga lite industriella i "playing the angel". Allt förlorat. Radiopop och skräpigt gitarrspel.

Jag är så besviken! Elfte skivan kom med en helt ny depechefavorit till mig vars singel jag lyssnade sönder (precious - album version och precious - Sasha's Spooky Mix single edition) tills min lillebror utbrast i vrede att han skulle slå sönder min bergsprängare om jag inte slutade lyssna på samma låt på repeat (med all rätt, även om han kanske inte uttryckte det fullt så argt och hatiskt, mer någonting i stil med "när räcker det?") men tolfte albumet? det gav mig ingenting.

Bild från balen


RSS 2.0